Vad är en cookie?

En cookie är ett litet stycke data som lagras på din enhet (mobiltelefon, dator) när du besöker en webbplats eller ett program. En cookie hör till en viss webbplats eller ett program och kan inte läsas av andra. Cookies är ett användbart sätt för tjänster att komma ihåg information om dina preferenser och aktiviteter för att förbättra din upplevelse.

Om du inaktiverar alla cookies i din standardwebbläsare, kan du få problem med att logga in till dina tjänster med CONNECT.

Generellt sett är cookies kategoriserade baserat på sin livslängd och sitt ursprung:

Livslängd:

• Temporära cookies eller sessionscookies är kortsiktiga cookies, som endast används under din session. De raderas så fort du stänger din webbläsare (eller så kan du välja att ta bort dem tidigare).
  • Beständiga cookies är långsiktiga cookies, som blir kvar på enheten under en fastställd tidsperiod, innan de löper ut eller tills du tar bort dem.

Ursprung:

• Förstapartscookies kommer direkt från den webbplats du besöker.
  • Cookies från tredje part kommer någon annanstans ifrån, till exempel tredje parts reklam som visas på webbplatsen du besöker.