Hva er en cookie?

En cookie er en liten bit med data som er lagret på enheten (mobiltelefon, datamaskin) når du besøker et nettsted eller program. En cookie tilhører et bestemt nettsted eller program og kan ikke leses av andre. Cookies er en nyttig måte for tjenester å huske informasjon om dine preferanser og aktivitet for å forbedre opplevelsen.

Hvis du deaktiverer alle cookies i standardleseren, kan du få problemer med pålogging til tjenester med CONNECT.

Generelt er cookies kategorisert basert på sin levetid og opprinnelse:

Levetid:

• Midlertidige cookies er kortvarige cookies som bare brukes under en brukersesjon. De slettes så snart du stenger nettleseren (eller du kan velge å slette dem før).
  • Varige cookies er langvarige cookies som forblir på enheten i en bestemt periode før den utløper, eller til du sletter dem.

Opprinnelse:

• Førsteparts cookies kommer direkte fra nettområdet du besøker.
  • Tredjeparts cookies kommer fra et annet sted, for eksempel tredjepartsannonsering som vises på nettsiden du besøker.