Hvad er en cookie?

En cookie er et lille stykke data, der bliver gemt på din enhed (mobiltelefon, computer) når du besøger en hjemmeside eller åbner et program. En cookie tilhører et bestemt websted eller program og kan ikke læses af andre. Cookies er en nyttig måde for tjenester til at huske oplysninger om dine præferencer og aktiviteter, for at forbedre din oplevelse.

Hvis du deaktiverer alle cookies i din standardbrowser, kan du få problemer med at logge på tjenesterne med CONNECT.

Cookies kategoriseres generelt på basis af deres levetid og deres oprindelse:

Levetid:

• Midlertidige cookies eller sessionscookies er kortlivede cookies, som bruges kun under den løbende session. De slettes, når du lukker din browser (eller du kan vælge at slette dem tidligere).
  • Faste cookies er langlivede cookies, der forbliver på din enhed i et nærmere fastsat tidsrum, før de udløber, eller indtil du sletter dem.

Oprindelse:

• Cookies fra oprindeligt websted kommer direkte fra det websted du besøger.
  • Tredjepartscookies kommer fra et andet sted, for eksempel en tredjeparts reklame, der vises på hjemmesiden du besøger.